Izdelava kviza v aplikaciji Kahoot!

Na današnjih vajah je bila naša naloga, da izdelamo kviz s pomočjo orodja Kahoot!. Orodje smo že spoznali na vajah pri drugih predmetih, ampak le kot preverjanje znanja. Sama kviza še nisem izdelala s pomočjo tega orodja.
Izdelava je bila zelo enostavna. Preprosto odpreš spletno stran www.create.kahoot.it in začneš z ustvarjanjem. Izbereš način kviza (sama sem izbrala klasično obliko), poimenuješ svoj kviz, označiš, kdo vse ga lahko vidi in začneš z zastavljanjem vprašanj. Vprašanja sem imela hitro napisana, saj imam dokaj preprosto temo in lahko postavljam zelo različna vprašanja. Označiti moraš pravilne odgovore, da lahko reševalci kviza preverijo svoje znanje in dobijo povratno informacijo.

Dostop do mojega kviza se nahaja na spodnji povezavi:
KVIZ

Vse kvize, ki smo jih pri vajah ustvarili, smo tudi preizkusili. Avtor kviza je šel na računalnik s projektorjem in predvajal svoj kviz. Ostali smo se prijavili in odgovarjali na vprašanja. Kvizi so bili zelo raznoliki in poučni, saj imamo zelo različne teme, tako da smo se vsi naučili kaj novega. Vsi kvizi so bili zelo dobro izdelani in so vsebovali vse zahteve, ki jih je določila asistentka. Reševanje kvizov je bilo zelo zabavno, pokazali pa smo tudi malo tekmovalnega duha. Ko sem predvajala svoj kviz, sem na žalost spregledala zadnje vprašanje in prehitro zaključila kviz, zato nismo dočakali končnih rezultatov. Ker je primanjkovalo časa, ga nismo igrali še enkrat. Kahoot! bom nedvomno uporabila kdaj tudi pri pouku, mogoče za kakšno ponovitev ali pa celo za preverjanje predznanja.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s